Algemene voorwaarden

Algemene voorwaarden

Fysio Prime

Artikel 1: Definities 

  1. In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder:

  2. Praktijk: Fysio Prime, zoals beschreven in de inschrijving bij de Kamer van Koophandel: KVK-nummer: 97165964, wordt in deze algemene voorwaarden aangeduid als zorgaanbieder. 

  3. De wederpartij van zorgaanbieder wordt in deze algemene voorwaarden aangeduid als patiënt/cliënt.

  4. Partijen zijn zorgaanbieder en patiënt/cliënt samen. 

  5. Met de overeenkomst wordt bedoeld de gesloten (behandel)overeenkomst tot dienstverlening tussen partijen. 

Artikel 2: Toepasselijkheid 

  1. Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle behandelovereenkomsten tussen Fysio Prime en patiënt, voor zover door partijen daarvan niet schriftelijk en uitdrukkelijk wordt afgeweken;

  2. Deze algemene voorwaarden zijn ook van toepassing op eventuele aanvullende overeenkomsten, behandelovereenkomsten en dienstverlening aan de patiënt. Dit is van toepassing op iedere overeenkomst waarbij voor de uitvoering door de zorgaanbieders derden worden betrokken.  

  3. De gedrags- en beroepsregels van het Koninklijk Genootschap Fysiotherapie (KNGF) maken deel uit van de overeenkomst. De patiënt is ervan op de hoogte dat de behandelaar de door het Koninklijk Genootschap Fysiotherapie (KNGF) opgelegde gedragsregels bij de uitoefening van zijn praktijk dient te respecteren. De patiënt aanvaardt de gevolgen die hieruit kunnen voortvloeien;

  4. Wanneer u een dienst bij ons afneemt gaat u akkoord met deze algemene voorwaarden en ons privacy beleid. 

  5. Alle patiënten kunnen deze algemene voorwaarden op de site en in de praktijkmap raadplegen. 

Artikel 3: totstandkoming behandelovereenkomst 

  1. De behandelaar zal met een patiënt, die de wens te kennen heeft gegeven hulp en/of advies te willen ontvangen op het gebied van de gezondheidszorg, een daarop gerichte behandelovereenkomst aangaan;

  2. Kan de behandelaar deze in lid 1 bedoelde behandelovereenkomst niet aangaan dan zal hij de patiënt de reden uiteenzetten en de patiënt adviseren bij het vinden van andere passende zorg;

  3. Van de behandelovereenkomst maakt deel uit de bevestiging behandelovereenkomst en het behandelprogramma alsmede deze algemene voorwaarden.

Artikel 4: Verplichtingen behandelaar 

  1. De behandelaar handelt voor de uitvoering van deze overeenkomst conform afdeling 7.7.5 BW (de overeenkomst inzake geneeskundige behandeling) en de voor zijn/haar beroepsgroep geldende voorschriften, modelregelingen en/of protocollen;

  2. De behandelaar is verplicht patiënt te informeren over het voorgenomen onderzoek en/of de voorgestelde behandeling en over de ontwikkelingen omtrent het onderzoek, de behandeling en de gezondheidstoestand van de patiënt, tenzij patiënt heeft aangegeven geen inlichtingen te willen ontvangen;

  3. De behandelaar houdt een dossier bij met betrekking tot de behandeling van patiënt;

  4. De behandelaar is verplicht geheimhouding te betrachten ten aanzien van de behandeling van de patiënt, tenzij de patiënt toestemming heeft gegeven voor de verstrekking van informatie, geheimhouding in strijd is met een wettelijke plicht of geheimhouding in redelijkheid niet van de behandelaar kan worden gevergd;

  5. De behandelaar neemt bij zijn/haar werkzaamheden de eisen in acht die volgens de algemeen aanvaarde standaard aan een behandelaar op grond van zijn beroep en rekening houdend met zijn individuele deskundigheid redelijkerwijs mogen worden gesteld. De door de beroepsorganisatie opgestelde gedragsregels, richtlijnen en algemene kwaliteitscriteria gelden daarbij als uitgangspunt.

Artikel 5. Verplichtingen patient

  1. Patiënt is verplicht naar beste weten inlichtingen te verschaffen en medewerking te verlenen ten behoeve van de behandeling;

  2. 2, Indien patiënt niet bereid is bepaalde adviezen van de behandelaar te volgen, zal hij dit met hem bespreken, althans hem dit mededelen;

  3. Patiënt zal zich op verzoek van de behandelaar identificeren;

  4. Wanneer patiënt verhinderd is een afspraak van de behandelaar na te komen, dan zal hij de afspraak tijdig, dat wil zeggen minimaal 24 uur van tevoren en bij overmacht minimaal 2 uur van tevoren afzeggen. Afspraken die niet of te laat worden afgezegd, zullen in rekening worden gebracht. Dit geldt ook als patient te laat is voor een afspraak en er geen tijd meer is voor een behandeling.

Artikel 6. Factureren en betalingsvoorwaarden 

1. Alle prijzen zijn in Euro’s (€)

2. Dienstverlening voor particuliere patiënt/cliënt en dient door deze direct na de dienstverlening aan de therapeut tegen overleg van een factuur te worden voldaan.

3. Dienstverlening voor patiënt/cliënt en niet zijnde particulieren zal door de zorgaanbieder volgens afspraak middels een declaratie in rekening worden gebracht.

4. Facturering vindt plaats op basis van de tussen partijen overeengekomen tarieven en aantallen verrichtingen bij aanvang van de dienstverlening

5. Tenzij schriftelijk anders is overeengekomen dient de patiënt/cliënt binnen 14 dagen na factuurdatum, zonder enig beroep op verrekening, aan de zorgaanbieder te betalen.

6. Indien na de datum van de totstandkoming van de overeenkomst één of meer prijsfactoren een verhoging ondergaan is de zorgaanbieder gerechtigd de overeengekomen prijs dienovereenkomstig te verhogen.

7. De zorgaanbieder is gerechtigd ieder jaar de overeengekomen prijs te verhogen

8. Indien er sprake is van een traject kunnen partijen schriftelijk een betaling in termijnen overeenkomen.

9. Bij overschrijding van de betalingstermijn is de patiënt/ cliënt /cliënt zonder dat ingebrekestelling is vereist, in verzuim. De zorgaanbieder is gerechtigd zijn/haar verplichtingen tot het verrichten van diensten met ingang van de datum waarop de betalingstermijn is verstreken op te schorten. De zorgaanbieder zal de patiënt/cliënt tijdig op de hoogte stellen van vernoemde opschorting van zijn/haar dienstverlening. De patiënt/cliënt is met ingang van voornoemde datum over het openstaande bedrag wettelijke rente verschuldigd. Voorts komen alle buitengerechtelijke incassokosten voor rekening van de patiënt/cliënt. Onder incassokosten vallen de kosten van advocaten, deurwaarders en incassobureaus, vastgesteld overeenkomstig de geldende c.q. gebruikelijke tarieven.

Artikel 7: Kwaliteit 

  1. Fysio Prime voldoet aan alle wettelijke verplichtingen met betrekking tot kwaliteit.

  2. De fysiotherapeuten binnen onze praktijk zijn geregistreerd in het Centraal Kwaliteitsregister van het KNGF en in het B.I.G.-register.

  3. Onze oefentherapeuten zijn geregistreerd in het Centraal Kwaliteitsregister voor Paramedici, zodat de kwaliteit van de zorgverlening gewaarborgd is.

Artikel 8. Aansprakelijkheid

  1. Fysio Prime is niet aansprakelijk voor schade, van welke aard dan ook, ontstaan door het verstrekken van onjuiste of onvolledige gegevens door de patiënt/cliënt, tenzij deze onjuistheid of onvolledigheid voor de praktijk kenbaar had moeten zijn.

  2. Fysio Prime is niet aansprakelijk voor schade voortvloeiend uit een opschorting van behandelingen en/of dienstverlening als gevolg van het niet tijdig betalen van facturen door de patiënt/cliënt.

  3. Derden kunnen geen rechten ontlenen aan de inhoud van de behandelingen en/of dienstverlening. De patiënt/cliënt vrijwaart Fysio Prime tegen vorderingen van derden die schade claimen, ontstaan door of verband houdende met de door Fysio Prime uitgevoerde behandelingen en/of dienstverlening.

  4. Fysio Prime is niet verantwoordelijk voor eventuele tekortkomingen van derden die betrokken zijn bij de uitvoering van behandelingen en/of dienstverlening in het kader van de overeenkomst.

  5. Iedere aansprakelijkheid van Fysio Prime voor schade die voortvloeit uit of verband houdt met een toerekenbare tekortkoming, onrechtmatige daad, of enige andere rechtsgrond is beperkt tot het bedrag dat door de beroepsaansprakelijkheidsverzekering wordt uitgekeerd, vermeerderd met het eigen risico zoals vastgelegd in de polis. Uitzondering hierop is sprake van opzet of grove schuld.

  6. De beperkingen van aansprakelijkheid gelden ook ten gunste van werknemers, vertegenwoordigers en hulppersonen van Fysio Prime.

  7. Alle aanspraken van de patiënt/cliënt vervallen twaalf maanden na het moment waarop deze bekend werd of redelijkerwijs bekend had kunnen zijn met de schade en de vorderingsrechten. Indien de beroepsaansprakelijkheidsverzekering om welke reden dan ook niet tot uitkering overgaat, is de aansprakelijkheid beperkt tot het door de patiënt/cliënt aan Fysio Prime betaalde bedrag voor de behandelingen en/of dienstverlening, met een maximum van € 1.000,00.

Artikel 9. Archivering

  1. Fysio Prime  zal het tijdens de uitvoering van de behandelingen en/of dienstverlening gevormde dossier gedurende tenminste 5 jaar na beëindiging van haar behandelingen en/of dienstverlening en sluiting van het dossier bewaren;

  2. De financiële gegevens worden tenminste gedurende 7 jaar bewaard;

  3. Met het verstrijken van de in het eerste lid genoemde periode is Fysio Prime gerechtigd om het dossier te vernietigen;

  4. Op verzoek van de patiënt kan binnen de in het eerste lid genoemde termijn het dossier tegen vergoeding van de werkelijk te maken kosten worden gelicht uit het archief.

Artikel 10. Privacy

  1. Fysio Prime voldoet aan alle wettelijke verplichtingen met betrekking tot geheimhoudingsplicht en richtlijnen voor persoonsregistratie. Uw privacy is gewaarborgd in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

  2. Uw behandelaar houdt een registratie bij van uw medische en persoonlijke gegevens. Op deze registratie is de AVG van toepassing. Deze wet stelt eisen aan het doel van de registratie, de aard van de gegevens die worden vastgelegd, het beheer van deze gegevens, de toegang tot de gegevens en uw inzagerecht. Alle relevante aspecten zijn vastgelegd in een privacyreglement.

Artikel 10a. Privacyreglement

  1. Naast uw behandelaar hebben ook een beperkt aantal andere personen toegang tot de gegevens in de registratie. Dit kunnen bijvoorbeeld waarnemers, andere behandelaars in de praktijk, stagiaires en administratieve krachten zijn. Al deze personen zijn gebonden aan een geheimhoudingsplicht.

  2. U heeft het recht om uw geregistreerde gegevens in te zien. Indien u van mening bent dat gegevens onjuist zijn vastgelegd, kunt u uw behandelaar verzoeken deze te corrigeren.

  3. Alleen gegevens die noodzakelijk zijn voor uw behandeling worden in het medisch dossier opgenomen.

  4. Patiëntgegevens worden niet aan derden verstrekt, ook niet aan naaste familie, tenzij de patiënt hiervoor expliciet toestemming geeft. Ook na overlijden blijven de gegevens vertrouwelijk en worden deze niet openbaar gemaakt.

  5. Na afronding van de behandeling worden uw gegevens gedurende vijf (5) jaar bewaard in een beveiligd archief. Alleen een beperkte groep geautoriseerde personen heeft toegang tot deze gegevens. Indien u van mening bent dat Fysio Prime niet zorgvuldig met uw gegevens omgaat, kunt u dit melden via de klachtenregeling binnen de praktijk

Artikel 12. Klachtenregeling

  1. Fysio Prime beschikt over een interne klachtenregeling. Een afschrift van deze regeling is op verzoek beschikbaar bij de praktijk.

  2. Indien een patiënt/cliënt ontevreden is over de dienstverlening, dient dit zo spoedig mogelijk, doch uiterlijk binnen één (1) maand na het ontstaan van de klacht, gemeld te worden bij de praktijk.

  3. Klachten of opmerkingen kunnen schriftelijk worden ingediend via het e-mailadres info@fysioprime.nl of per post naar: van Almondeweg 62, 3231 CS, Brielle.

  4. Indien klacht in te dienen en/of u naar de onafhankelijke geschillencommissie wilt gaan wanneer een klacht niet (naar tevredenheid) is opgelost. Verwijs ik u graag door naar de Informatie op de consumentenwebsite: www.defysiotherapeut.com

  5. Fysio Prime is aangesloten bij de klachtenregeling van het KNGF. Informatie hierover is beschikbaar in de praktijk of via de volgende site: https://defysiotherapeut.com/klachtenregeling/ De klachtenfunctionaris werkt in opdracht van het KNGF. De klachtenfunctionaris kan een klager op diens verzoek gratis van advies dienen met betrekking tot de indiening van een klacht en bijstaan bij het formuleren van de klacht en het onderzoeken van de mogelijkheden om tot een oplossing voor de klacht te komen. https://www.kngf.nl/app/uploads/2024/07/Reglement-Klachtenregeling-Fysiotherapie.pdf

Artikel 13. Toepasselijk Recht en Forumkeuze

  1. Op alle overeenkomsten met Fysio Prime is uitsluitend Nederlands recht van toepassing.

  2. Geschillen die voortvloeien uit overeenkomsten met de patiënt/cliënt worden voorgelegd aan de absoluut bevoegde rechter in het arrondissement van de vestigingsplaats van Fysio Prime.

• 3. Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle lopende en nieuwe behandelingen en/of dienstverlening van Fysio Prime.